Organic fabrics·theo kleed·Zonen 09 fabrics·Zonen09

Een retrokleed met een hoek af!

Ik heb dé dame achter Zonen 09 leren kennen aan de schoolpoort.

Of beter gezegd, ik herkende haar zonen. 🙂

Kwam het nu door onze wederzijdse passie voor naaien, door onze westvlaamse roots, doordat we beide KLIM mama’s zijn met het hart op de tong, zelfs praktisch buren … geen idee, maar het klikte al snel.

Ondertussen behoort ze tot mijn goede naaivrienden en word ik elke keer opnieuw aangestoken door haar enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Ze gaf me dan ook het nodige duwtje in de rug om mijn blog te starten.

Toen ze aan de schoolpoort stond met stalen van  haar nieuwe collectie was ze super content, en bij het zien van haar nieuwe keuze in stoffen was het bij mij ook instant liefde.

Prachtige biologische structuur tricots en paneel tricots.

Ik zie er mannenshirts in en shorts en rokjes en hemden en topjes… kortom voor ieder wat wilds!

En ik mocht aan de slag met een paar van haar stoffen.

Vintage en retro waren de woorden die bij me opkwamen toen ik deze voor het eerst mocht zien. Voor degenen die mijn stijl al een beetje kennen, past deze stof perfect bij mij en dat vond Sharon dus ook!

Maar een ideetje moet soms rijpen, zeker met een mooie stof waar je niet direct in durft knippen. Jullie kennen dit gevoel wel 😉

Na het tonen van mijn schets was ze even overtuigd als ik.

Het zou een herwerkt Theo kleed worden, eentje met de typische hoekjes af. 🙂

Je kunt echt creatief omgaan met de strepen in deze stof, en dus laat ik me ns gaan.

DSC_0357

Om het een beetje meer meisjesachtig te maken, heb ik de kraag met staander in één stuk geknipt. Zo valt de kraag platter en volledig open.

 De ‘hoekjes’ mochten niet ontbreken en die heb ik  vergroot voor een ‘eyecatcher’ effect.

De structuur tricot is van stevige kwaliteit en een droom om mee te werken. (geen opkrullende randen bij deze tricot)

De binnenkant is een mooi petrolblauw en kun je ook gebruiken als buitenstof.

DSC_0363

Ik had nog een restje okergele Punta Di Roma tricot liggen die werd gebruikt bij de kraag, mouwboorden en riem.

Het Theo patroon werd aangepast door de middenvoor door te knippen en er een knopenpat bij te tekenen.

Door de strepen in de stof bekom je leuke effecten.

Ik vond mooi bijpassende knopen bij de Stoffenkamer .

DSC_0362

DSC_0361

De riem was een beetje ‘trial and error’ voor de afmetingen.

CSC_0494

Nog een aanpassing van het patroon is de A-lijn rok die ik erbij tekende.

Door de riem, kun je de stiklijn niet zien, maar het knopenpat is wel in één stuk.

CSC_0492

Met een restje stof heb ik er nog een omkeerbare haarband bij gemaakt.

CSC_0518

CSC_0491

Dit kleed is alvast een grote kanshebber voor haar lentefeest. 🙂

CSC_0529

CSC_0526

Met een laatste restje heb ik een Charlie gemaakt voor mijn kleine man. Later hierover meer…

CSC_0503

CSC_0531

Voor het gemak, een samenvatting…

Aanpassingen van deze Theo standaardmaat 134 waren :

 • kraag en staander in één stuk,
 • middenvoor doorknippen en knopenpat bijtekenen aan beide kanten,
 • A-lijn rok erbij getekend en daarvoor het hemd op de taille doorgeknipt,
 • voorpanden schuin doorgeknipt voor het effect met de strepen,
 • aangeknipte mouwboorden,
 • hoekjes kraag vergroot,
 • riem en haarband apart bijgetekend.

CSC_0243

Voila, echt een overdaad aan foto’s!

De komende blogberichten zullen vooral gaan over Zonen 09 met haar nieuwe collectie stoffen en een nieuwe zoon voor onze mannen!

Hier vind je de prachtige en originele fotoshoot van haar stoffen!

Hou ook zeker de blogs van  Nononsonsmoms, Polkadotjes,  MyBlou,  Khadetjes, en Paspelpoezen in het oog voor nog meer moois voor onze mannen!

Dan mag ik nog iemand van jullie heel blij maken met een verrassing!

In samenwerking met de Stoffenkamer mag ik een meter naar keuze van de nieuwe Zonen 09 collectie wegschenken.

Plaats hieronder een reactie en ik kies dinsdag een winnaar…veel succes!!

 

 

Advertentie

116 gedachten over “Een retrokleed met een hoek af!

   1. Ik ook! Ik ben niet zo’n fan van hemdsjurkjes, maar wel keihard van de nieuwe stoffen. Ik doe dus graag mee! En ik ben superbenieuwd welk moois er verder nog van onder je machine kwam. De Charlie ziet er alvast veelbelovend uit!

    Geliked door 1 persoon

  1. Klopt, Annick! Ik ben zot van 4FunkyFlavours en was een vaste klant bij hen, maar nu probeer ik zo weinig mogelijk te kopen en alles zelf te naaien! Zo zou mijn stoffenvoorraad een beetje moeten verminderen 😉 Dus ik doe daar zeker inspiratie van op!

   Like

 1. Ik ben er compleet weg van en ook een beetje stiekem jaloers!!!! Wat kunnen jullie dat goed zeg!! Ik denk altijd dat ik dat zelf niet zal kunnen maar het is zo fantastisch dat jullie ons steeds laten meegenieten van jullie prachtige creaties! x

  Geliked door 1 persoon

 2. O! Wat mooi! Zou zo stof zijn voor een tuniek voor mijn meiske. Dan steelt ze de show als haar overgrootoma 90 wordt (daar heb ik van leren naaien)…

  Geliked door 1 persoon

 3. Een mooi stoer kleed voor een lentefeest! Bij het inlasen van lente en zomerkleedjes in de kast van de meisjes, lijkt de jongste overbedeeld dus ik doe graag mee voor een stukje stof om de garderobe van mijn oudste meisje aan te vullen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Erg mooie aanpassing van de Theo, ik had er zelf nooit een jerseypatroon in gezien, al helemaal niet voor een A-lijn hemdsjurkje! En die nieuwe zonnenstoffen vind ik ook super, dus ik doe graag mee voor een meter stof.

  Like

 5. Toevalig of niet, zelf denk ik aan een Ditte jurk (LMV) in tricot. Als stof dacht ik aan de nieuwe zonen09 stof VVV blauw. Maar nu ik jouw versie met de strepen stof zie twijfel ik wel. Hoe dan ook, ik doe graag mee!

  Like

 6. Oh wauw!! echt een prachtig kleedje. Chapeau voor je stoffenkeuze! Het maakt het superspeciaal! Ik doe graag mee voor het stofje. Misschien eens een vader-dochter projectje maken.

  Like

 7. Als complete beginneling en mama van 2 zonen vond ik wel heel snel mijn goesting bij Zonen09. Zou zo graag het Theo-hemdje voor de mannekes maken in verschillende stoffen en ben nu hiervoor mijn moed helemaal aan het bijeenrapen. Een extra stofje is dus altijd goed meegenomen 🙂

  Like

 8. Ik volg je prachtige naaisels via instag ram maar ontdek nu pas je leuke blog. Nogmaals een prachtige jurk en dat stofje dat zou ik geweldig vinden! Groetjes Marijke

  Like

 9. Waauw! Mooi bewerkt en gecombineerd. Als mama van een dochter en zoon en fan van zonen09 ben in steeds op zoek naar leuke combinaties zoals deze. Echt geslaagd! Ik zou dan ook heel blij zijn met wat extra stof in huis!

  Geliked door 1 persoon

 10. WOUW !!!! Ik ben pas een beginneling maar dat soort jurkjes zijn de reden waarom ik veel energie steek in de vriendschap met mijn naaimachine. En die stofjes !!!! ik ben er helemaal weg van. Maar voor mij na een lange weg te gaan vrees ik. Maar wij blijven doorgaan ( mijn naaimachine en ik 😉 )

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik vind het prachtig ! Het is zo een kleedje waar je naar kijkt, er stil van wordt, en wow zegt. En vooral: ik krijg er zin van om er ook eentje te maken voor mijn dochter ! Bedankt voor de inspiratie !

  Geliked door 1 persoon

 12. Pingback: VéVéVé Olé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s